Vestigo Kapitalförvaltning
Personlig kompetens och djupgående analys

2012-01-20

Utnyttja börsens kraftiga svängningar

I tider med turbulens på världens börser är det svårt att ta beslut om det är läge att investera eller att vänta. Det många missar med den nuvarande marknadssituationen är att villkoren på strukturerade produkter är extremt bra.Idag får vi högre avkastning till lägre risk jämfört med för ett år sedan då allt var lugnt och stilla. Vad sägs t ex om att få 11% i årlig utbetald ränta så länge som samtliga fyra BRIC-index ej har fallit med mer än 50%?
Eller att få 14% i halvåret så länge som stora svenska bolags aktiekurser ej har fallit med mer än -20%?

Det låter för bra för att vara sant, men just nu finns möjligheten att få det som alla drömmer om – god avkastning till begränsad risk. 

 

Volatiliteten är vår vän.
Svaret på frågan hur dessa avkastningsmöjligheter är möjliga är volatiliteten, dvs börsens kraftiga svängningar. När volatiliteten är hög är villkoren bättre. Tyvärr inträffar detta oftast i tider med börsoro och negativa rubriker, vilket leder till att investeringsviljan minskar.Vårt tips är att investera nu. Just nu är kurserna låga och villkoren goda. När krisen är borta är vår vän volatiliteten förmodligen det likaså!

Vill du veta mer om strukturerade produkter?
Ring 031-730 32 80 så berättar vi mer.